Saturday, September 5, 2015

Lavender mint syrup recipe...

Follow my blog with Bloglovin
Ik ben gek op lavendel, de geur, de smaak en de plant. We hebben lavendel in de tuin staan en ik heb alle uitgebloeide bloemen er af geknipt. Het ruikt nu heerlijk maar je kan er ook iets lekkers van maken.

Als je de bloemetjes droogt kan je ze gebruiken in de thee gemengd met groene thee erg lekker. Maar ik heb er lavendel siroop van gemaakt. Aangezien we ook heel veel munt in de tuin hebben groeien leek de combinatie van munt en lavendel me wel erg lekker. De siroop is lekker over rood fruit of als limonade met ijsklontjes en een schijfje citroen erbij.
Wat heb je nodig:
- een glazen fles met goed afsluitbare dop (schoon)
- steelpan
- 200 ml water
- 100 gram rietsuiker (geeft een iets bruinere kleur maar is wel gezonder dan witte suiker)
- 50 gram lavendel bloemetjes
- 5 takjes verse munt
Hoe maak je de siroop:
Meng in de steelpan: suiker, water, lavendel en munt. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het een paar minuten heel zachtjes doorkoken en roer en steeds blijven roeren. Haal de pan van het vuur en laat alles een uurtje staan. Als het is afgekoeld zeef je het en giet je het voorzichtig in de schone fles en kan je het een paar maanden in de koelkast bewaren.

Enjoy!

English summary:
I love lavender, the smell, taste and the plant. We grow lavender in our garden and I recently cut all the flowers. It smells great but you can also make a sweet treat with lavender.

If you dry the flowers you mix them with green tealeaves. But it is also very nice as a syrup. I've added an extra bit of flavor with the fresh mint leaves and it is a good combination of flavors. The syrup is very nice with red fruit, over pancakes or as lemonade with a slice of lemon and some ice-cubes.

What do you need to make this syrup?
- clean glass bottle with cap
- saucepan
- 200 ml water
- 100 grams canesugar
- 50 grams lavender flowers
- 5 mint sprigs of mint

How to make the syrup:
Mix the water, sugar, lavender and mint sprigs in the saucepan and bring it to boiling point. leave it simmer for a few minutes, then take of the heat and let the flavors extract. After cooling down poor the mixture though a sieve and into the bottle. You can keep the syrup refrigerated for a few months.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment